De Gezonde Keus

De Gezonde Keus

Leefstijlcoaching

In de periode dat ik als re-integratieconsulent werkte, zag ik dagelijks mensen die uit waren gevallen voor hun werk door teveel druk, stress, slaapproblemen, etc. Daarnaast is onze gezondheidszorg vooral gericht op het bestrijden van symptomen in plaats van het achterhalen van de oorzaak en deze aan te pakken. Inmiddels is er wetenschappelijk bewijs van het gunstige effect van leefstijlinterventies en dat het bijvoorbeeld zelfs kan leiden tot het overbodig maken van insuline gebruik bij diabetes type 2 patiënten. Hoe mooi is dat??
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het voorkomen van lichamelijke of mentale klachten. 
We moeten van alles; de hele dag razen prikkels aan ons voorbij, we hebben tig rollen om te vervullen (moeder, echtgenote, werknemer, collega, vriendin, zus, dochter, enz, enz.) maar waar blijf jij met jouw eigen welzijn en behoeftes? En hoe past voldoende bewegen en gezonde voeding binnen jouw overvolle agenda? Ik vind het fantastisch om hierover mee te mogen denken. 
 Van harte welkom op mijn site!  

Lees meer

Debby Alberts

Leefstijlcoach

Mijn naam is Debby Alberts (1973), ik woon in Zwolle. Na de studie HBO Personeel & Organisatie te hebben afgerond, ben ik mijn loopbaan gestart als beroepsmilitair bij de Landmacht als chauffeur gewondenverzorger. Een mooie levenservaring waar ik mezelf menig keer ben tegengekomen bij het uitvoeren van grensverleggende activiteiten en bij het behalen van sportprestaties die me niet altijd even lief waren. Toch is daar mijn liefde voor sport en beweging begonnen. De rest van mijn werkende leven heb ik gewerkt als loopbaanprofessional, re-integratiebegeleider en jobcoach. In 2019 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en ben ik  gestart met de opleiding voor leefstijlcoach aan Instituut CAM: een door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) geaccrediteerde post HBO opleiding. Uiteraard heb ik persoonlijk ook de nodige ervaring opgedaan met leefstijlissues (wie niet?) zoals stoppen met roken en vele pogingen om vervolgens wat kilootjes te verliezen. Ik heb van alles geprobeerd; van 'Sonja Bakkereren' , koolhydraatarm, paleo en weight watchers. Allen effectief maar ook zeer tijdelijk. Inmiddels ben ik in gezonde balans, eet ik heerlijk en hiervoor is geen dieet nodig. Wel een gezonde(re) leefstijl!