De Gezonde Keus

Leefstijltraject

Inhoud leefstijltraject

Wat er nodig is om je leefstijl duurzaam in positieve zin te veranderen, is per persoon totaal verschillend.

Daarom vindt er eerst een uitgebreide intake plaats waarin we inzoomen op jouw levensbehoeftes.

Wil je een ander voedingspatroon, meer/minder of beter slapen, sporten of bewegen inpassen in het dagelijks leven, een manier vinden om beter te ontspannen en/of een betere balans creëren in werk en privé? Jouw persoonlijke situatie met de obstakels die er zijn en de kansen die je hebt, brengen we samen in kaart. En van daaruit maken we een plan.

Ieder plan ziet er anders uit omdat jij zelf gaat kiezen wat je aan wil gaan pakken. Samen onderzoeken we wat voor jou de beste methode is om je doel te behalen en met de adviezen en kennis die je gedurende het traject aangereikt krijgt, ben jij in staat om te starten met een op maat gemaakt stappenplan.

Het gaat vaak om een combinatie van verschillende factoren die van invloed zijn en aan bod kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, slaap, ontspanning, stress, beweging en timemanagement.

Alles gaat om het maken van gezonde keuzes, die passen bij jou. Dit is de centrale doelstelling in de coaching contacten. Dit is namelijk de enige manier waarom het jou gaat lukken om deze positieve verandering in leefstijl vol te houden op de lange termijn. Je doet het niet voor iets of iemand anders, jij doet dit voor jezelf.

Groepssessies

 

Groepssessies Jouw Gezonde Keus

Vind jij het motiverender en fijner om in een (kleine) groep de eerste stapjes te gaan maken richting een gezondere leefstijl?

De Gezonde Keus biedt een 8 maanden durende cursus waarin we aan de slag gaan met gezonde voeding, bewegen en stress & ontspanning. De benadering is volgens De Positieve Gezondheid.

 • Holistische benadering (principe dat alles met elkaar verbonden is)
 • Werken aan persoonlijke individuele doelen
 • 8 groepssessies van 2 uur
 • 2 persoonlijke individuele coaching sessies
 • Met praktische opdrachten om zelf thuis aan te werken
 • Inclusief uitgebreide werkmap
 • Inclusief 2 lichaamsanalyses/metingen

De cursus kost € 225,- voor 10 sessies, die je kunt betalen in maandelijkse termijnen.

Betaal je vooraf ineens, dan kost de cursus slechts € 200,-

Kijk op https://www.facebook.com/GezondeKeus/ om te zien wanneer er weer een cursus start of stuur een mail als je interesse hebt. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

Cool coaching op leefstijl

cool-coaching.png

CooL is een Gecombineerde Leefstijlinterventie

Heb jij overgewicht en ben je er klaar voor om dit op een gezonde manier aan te gaan pakken zonder dieet? En wil jij hier 2 jaar tijd en positieve energie in steken? COOL!

Voorwaarden voor vergoeding door je ziektekostenverzekeraar zijn:

 • Je wil zelf graag een lager lichaamsgewicht en/of vetpercentage, een kleinere buikomvang en/of gezondere waarden van je bloedglucose of cholesterol;
 • Je bent bereid hiervoor deel te nemen aan een programma van 2 jaar dat deels 1 op 1 en deels in een kleine groep gegeven wordt;
 • Je hebt een BMI* tussen de 25 en 30 + verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu  óf
 • je hebt een BMI* van 30 of meer;
 • Je bent of kunt worden doorverwezen door je huisarts.

Bereken hier je BMI

Samen onderzoeken we welke veranderingen in je leefstijl een positief effect kunnen hebben en verbetering van je gezondheid kunnen opleveren. Het gaat hierbij niet alleen maar om voeding, maar beweging, slaap en stress & ontspanning kunnen ook een grote invloed op je gewicht en vetpercentage hebben. Het uitgangspunt is dat er haalbare doelen worden gesteld en dat je plan past bij jouw situatie. Je gaat het immers niet tijdelijk doen maar je moet het voor altijd vol kunnen houden!

Maatwerk dus; een plan dat is gebaseerd op jouw leven en situatie maar mét de steun en inspiratie die je opdoet in de groepssessies met de andere deelnemers.

De Gezonde Keus biedt de groepssessies aan in Zwolle op de maandag.

 

Lees meer...

Krachtwandelen

Krachtwandelen is wandelen in een stevig tempo tussen de 6 en de 9 km per uur, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Er is aandacht voor ademhalingstechniek en een goede loophouding. We sluiten de les af met ontspanningsoefeningen geïnspireerd op mindfulness, yoga, tai chi en tai gong.

Krachtwandelen is een heerlijke manier van gezellig samen bewegen in de buitenlucht, weinig kans op blessures en toch een maximale verbranding. Je verbrandt zelfs bijna net zoveel als een hardloper!

Voordelen:

 • Een betere conditie
 • Een strakker lichaam
 • Goed voor het hart en de bloedsomloop
 • Je leert gezonder te ademen
 • Je vermindert stress
 • Niet belastend voor je gewrichten

De lessen zijn op dinsdagavond van 19 tot 20 uur. Vul het contactformulier in om je aan te melden voor een gratis proefles. Je ontvangt dan een mail met meer informatie en de startlocatie.

Wil je liever een les volgen op een andere dag of tijdstip? In overleg is veel mogelijk dus bel, mail of app me dan! 

Rookvrij en fitter

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar een rookvrij leven? Ooit was ook ik een roker en na tig stoppogingen dacht ik echt dat het mij nooit zou lukken om ervan af te komen.  Maar………als het mij is gelukt, kan jij het ook!

Met het innovatieve programma Rookvrij en fitter ga je niet alleen praten met een coach maar word je letterlijk in beweging gezet. Door meer te bewegen ben je beter in staat om de ontwenningsverschijnselen te overwinnen en heb je geen of veel minder last van gewichtstoename.

Je mag na een uitgebreide intake deel gaan nemen aan 3 persoonlijke coaching bijeenkomsten of aan 6 groepsbijeenkomsten. Daarnaast mag je wekelijks vrijblijvend mee met de Fresh Air Walks. Ook als je al bent gestopt met roken kun je gewoon kosteloos mee blijven wandelen.

De kosten worden voor 100% vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars zonder aanspraak te maken op je eigen risico.

Meer informatie of wil jij je aanmelden? Vul het contactformulier (Rookvrij en fitter formulier) in en ik bel je zo snel mogelijk!