De Gezonde Keus

Re-integratie en leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching kan een mooie eerste stap zijn binnen de re-integratie.

Bijvoorbeeld als werk nog een stap te ver is en er eerst een balans gevonden dient te worden in energielevel, gezonde voeding en/of lichaamsgewicht, het herstellen van het dag- en nachtritme of het omgaan met stress. Maar ook als het werk niet (meer) passend is omdat iemand klachten ervaart en wellicht dreigt uit te gaan vallen.

Het gaat om de balansAls re-integratiecoach en leefstijlcoach kan ik beide kanten combineren in een op maat gemaakt traject.

Leefstijlcoaching richt zich op voeding, beweging, slaap en ontspanning. Al deze pijlers zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar.

Eerst wordt in kaart gebracht hoe de ‘BRAVO’ situatie van de klant is (Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning) en hoe de klant zijn eigen gezondheid ervaart. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het spinnenweb van Mijn Positieve Gezondheid. Deze gaat ook in op mentaal welbevinden, participatie, zingeving en kwaliteit van het leven.

Samen met de klant wordt onderzocht op welke onderdelen d.m.v. kleine haalbare doelen, verbeteringen kunnen worden aangebracht. Hieruit wordt een persoonlijk actieplan gemaakt. De klant bedenkt in elke afspraak met de leefstijlcoach steeds zijn eigen subdoelen om zelf mee aan de slag te gaan.

Leefstijlcoaching draagt bij aan het versterken van fysieke fitheid, het vergroten van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en de psychische weerbaarheid. Het is daarom uitstekend toepasbaar in trajecten gericht op participatie, bevorderen van maatschappelijke deelname of werkfit worden. De Gezonde Keus is een door UWV erkend onderaannemer van CAVOI

Interesse in de combinatie van re-integratie en leefstijlcoaching? Neem eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken via het Contactformulier.